Aanmelden bij Vrije School Utrecht

Wat leuk dat je interesse hebt voor onze scholen! Op deze pagina lees je hoe je je kind kunt aanmelden.

Informatiebijeenkomst

Eén keer per maand kun je een informatieochtend of -middag op onze scholen te bezoeken. Daar krijg je informatie over de achtergronden van ons vrijeschoolonderwijs. Onderdeel van de bijeenkomsten is een rondleiding langs de klassen. Je kunt dan ook vragen aan de kinderen stellen.

Meld je aan voor een informatiebijeenkomst. We hopen je een goed beeld te geven zodat je welbewust voor één van onze scholen kunt kiezen.

Aanmelden

In het kwartaal dat je kind 3 jaar wordt, kun je het aanmelden bij onze scholen. Het aanmelden gaat via de Gemeente Utrecht: naardebasisschool.utrecht.nl

Is het kwartaal waarin jouw kind 3 jaar is geworden voorbij? Heb je je kind nog niet aangemeld en is jouw kind nog geen 4 jaar? Dan kun je je kind aanmelden op de scholen die nog plek beschikbaar hebben.

Op basisscholen-met-beschikbare-plekken kun je zien of wij nog ruimte hebben om jouw kind te plaatsen. Of neem contact op met administratie@vrijeschoolutrecht.nl.

Gaat je kind al naar een andere school, en wil je je kind aanmelden voor de Vrije School Utrecht? Kom dan eerst naar een informatiebijeenkomst. Daarna volgt een kennismakingsgesprek met de intern begeleider. Hiervoor kun je contact opnemen met administratie@vrijeschoolutrecht.nl.

Plaatsing

Als meer kinderen zich aanmelden dan er plaatsen zijn op onze scholen, dan plaatsen we eerst de kinderen die voorrang hebben. Dat zijn bijvoorbeeld kinderen waarvan al een oudere broer of zus naar onze school gaat.

De regels over voorrang vind je op naardebasisschool.utrecht.nl. Omdat onze scholen een regionale functie hebben, krijgen kinderen uit Utrecht en omliggende gemeenten evenveel voorrang op plaatsing. Kinderen die naar kinderdagverblijf ’t Elfenbankje gaan, krijgen voorrang op de Vrije School Hieronymusplantsoen. 

Waarom aanmelden via Gemeente Utrecht?

Vrijwel alle basisscholen in de gemeente Utrecht hebben afspraken gemaakt over deze manier van aanmelden. Je kunt voor je kind elke school in Utrecht kiezen. De plaatsen worden ieder kwartaal tegelijk verdeeld voor alle kinderen die geboren zijn in datzelfde kwartaal. Het moment van aanmelden binnen het kwartaal maakt dus niet uit.Na afloop van het kwartaal hoor je via het stedelijk aanmeldproces of onze school plaats voor je kind heeft. Zo hebben alle kinderen in Utrecht evenveel kans om op een school naar keuze te komen. Je weet snel op welke school er plaats is. Scholen weten op tijd welk kind er bij hen naar school komt. Alle kinderen maken, in een gelijke situatie, evenveel kans om op de school van hun keuze te komen.

Download de schoolgids

Onze schoolgids biedt een uitgebreid overzicht van het onderwijs en de unieke pedagogische aanpak van de Vrije School Utrecht. Hierin lees je alles over het onderwijsprogramma per klas, de begeleiding van de ontwikkeling van je kind, en praktische informatie zoals aanmeldingsprocedures en contactmomenten.

Als ouder krijg je zo een volledig beeld van wat je kunt verwachten en hoe je kunt bijdragen aan de schoolervaring van je kind. Download de schoolgids nu voor een helder en compleet inzicht in onze school.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens een informatiebijeenkomst krijg je informatie over de achtergronden van ons vrijeschoolonderwijs. Je krijgt een rondleiding langs de klassen en je kunt vragen aan de kinderen stellen. Hieronder zie je de data per school. Meld je tijdig aan met het aanmeldformulier onderaan de pagina.

Hieronymusplantsoen

Do 19 september 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Ma 21 oktober 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Do 21 november 2024 van 9.00 tot 11.00 uur 

Maliebaan

Do 26 september 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Do 24 oktober 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Do 28 november 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Leidsche Rijn

Di 24 september 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Do 24 oktober 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Di 26 november 2024 van 9.00 tot 11.00 uur

Aanmelden voor informatiebijeenkomst

Onze ervaring is dat deze informatiebijeenkomsten snel vol lopen. Wees daarom op tijd om je aan te melden. De informatiebijeenkomsten zijn bedoeld voor ouders. Omdat er meerdere ouders tegelijk zijn, vragen we je je kind(eren) niet mee te nemen.

Aanmeldformulier

Informatiebijeenkomst ouders